Vacature

GB

Misschien wel het belangrijkste component van de elektrische fiets is de accu. De capaciteit van de accu bepaalt namelijk de actieradius van de fiets. De capaciteit van de accu hangt af van de elektrische spanning in voltage (volt) en de inhoud van de accu in Ampère per uur (Ah). Hoe hoger het voltage, hoe meer kracht de accu levert. En hoe hoger de Ah, hoe langer de accu een bepaalde stroomsterkte kan leveren. Deze waardes vormen gecombineerd het wattage per uur (Wh).

Maar een vergelijking op basis van uitsluitend capaciteit geeft geen volledig beeld, aangezien de prestatie van een batterijpakket ook afhankelijk is van de batterijspanning (voltage) tijdens het ontladen. De beste manier om batterijpakketten met elkaar te vergelijken is door te kijken naar de hoeveelheid energie die door het batterijpakket geleverd kan worden in Wh. Het aantal Wh houdt zowel rekening met de capaciteit van de batterij als de gemiddelde batterijspanning bij het ontladen. Hoe hoger het aantal Wh hoe hoger uw actieradius.

De Li-Ion accu’s, waarmee de Votani X1 en X2 uitgerust zijn, zijn met een opmars bezig. Niet in de laatste plaats omdat ze geen geheugeneffect meer hebben en refreshen ook niet meer nodig is. Li-Ion accu worden ook veel gebruikt in MP3 spelers, mobiele telefoons, et cetera. Ze zijn licht van gewicht, hebben relatief veel capaciteit en zijn minder gevoelig voor temperatuurswisselingen.

De werkelijke actieradius hangt af van veel factoren. De meest invloedrijke factoren zijn: bandenspanning (met harde banden heb je minder weerstand en een grotere actieradius), gewicht berijder, tegenwind, wegdek, conditie accu, gebruik en snelheid (bij15 km/u gaat de accu langer mee dan bij 25 km/u), rijgedrag (fiets zoveel mogelijk in een constante en vaste snelheid, optrekken kost veel accucapaciteit.

Wanneer accu´s tussen de 25% en 50% worden leeggereden voordat ze opnieuw worden geladen stijgt de levensduur aanzienlijk. Het voor langere tijd wegzetten van een niet geladen accu verkort de levensduur en de actieradius. Het is raadzaam om in de wintermaanden, bij een buitentemperatuur van -10 Graden Celsius, de accu mee naar binnen te nemen en daar op te laden, in plaats van in de koude schuur of garage. Dit komt de levensduur en de actieradius ten goede, als je onder koude weersomstandigheden wilt gaan fietsen. De actieradius kan met 30-50% verminderen als de accu te koud is geworden. Bewaar accu’s daarom bij voorkeur op kamertemperatuur.

Wanneer deze accu’s in de herfst of winter niet gebruikt worden, laad dan deze accu’s minimaal 1 x per maand op.

Votani GB10

Votani GB10

Vanaf € 2799,-

Votani GB7

Votani GB7

Vanaf € 2199,-

Kleur: Zwart (Mat) Versnelling: Shimano Nexus 7  ...

Votani GB8

Votani GB8

Vanaf € 2599,-

Kleur:  Zwart (Mat) Versnelling: Shimano Nexus 8  ...

Welke battery geeft u de juiste energie?

 • Het bepalen van de actieradius

  Hoe ver wilt u kunnen fietsen zonder uw batterij op te laden? Fietst u korte of lange afstanden?

  Bij het bepalen van de juiste actieradius moet u een aantal dingen in de gaten houden. Het aanschaffen van een hogere batterijcapaciteit geeft hogere kosten dan een lage batterijcapaciteit. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel u doorgaans fietst. Dit geeft tevens een langere levensduur. De batterij is beschermd door Votani’s management systeem met cel balanceer functie. Deze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende capaciteiten: 36V: 9Ah - 36V: 11Ah - 36V: 13Ah - 36V: 17Ah.

  Het bepalen van de juiste actieradius hangt af van een aantal factoren.

  • Zet u de ondersteuningsstand hoog, hoe lager de actieradius is
  • Fietst u op een slecht wegdek of in een heuvelachtig landschap, dan zal dit ten nadele zijn van de actieradius
  • Bij lage temperaturen kan de actieradius afnemen met 20 tot 30%
  • Gebruikt u graag een hoge versnelling, dan verbruikt u hierbij energie en ook dit gaat ten kosten van de actieradius
  • Ook lichaamsgewicht heeft invloed op de afstand
  • Controleer geregeld uw bandenpanning om de invloed te beperken.

  Voor advies en vragen kunt u altijd bij één van onze dealers terecht. Zij kunnen bepalen welke accu het beste bij u past.

"Fietsen van Votani,
Fijnere bestaan nie"

"Peter van Riemsdijk te Goirle"

 

“Het duwtje in de rug na het wegfietsen voelde als een verademing. Het gaf me een vertrouwd en krachtig gevoel.”

“Marlies van Doren”

Maak een proefrit

bij een dealer bij u in de buurt

Vind een dealer

bij u in de buurt

KvK: 61951064 | Sitemap | Copyright © 2018 - Webdesign en CMS door Mulberries Agency