Vacature

Nuvinci Harmony

De Votani X1 is ook leverbaar met NuVinci Harmony. Dit is een naadloos en traploos, eenvoudig te bedienen, schakelsysteem met een oneindig aantal versnellingen binnen het versnellingsbereik. Anders dan andere versnellingsnaven of derailleurs gebruikt NuVinci roterende kogels die onder een bepaalde hoek geplaatst zijn.

Bekijk het filmpje: https://youtu.be/G3LI5rb__nU

TRAPLOOS SCHAKELEN - NET ZO EENVOUDIG ALS HET VERDRAAIEN VAN DE VOLUMEKNOP OP EEN RADIO

Het revolutionaire NuVinci Optimized versnellingssysteem garandeert een ontspannen rit en een soepele, traploze overgang van de ene naar de andere versnelling met letterlijk niet meer dan een kleine polsbeweging.

NuVinci technologie betekent: minder aandacht voor de bediening van de fiets en meer focus op wat echt belangrijk is! Het verkeer of gewoon de schoonheid van het omringende landschap.

De basis van de revolutionaire NuVinci technologie wordt gevormd door de continue variabele transmissie die heel eenvoudig aan uw persoonlijke rijstijl kan worden aangepast. Of u nu voor het stoplicht staat te wachten of hard moet trappen tegen de wind, met de NuVinci Optimized componenten vindt u altijd de juiste overbrengingsverhouding. Geen sprongen meer tussen de versnellingen, geen loze pedaalslagen of krakende kettingen. Gewoon genieten en soepel fietsen.U moet het zelf proberen!

WAAROM ZOU U ZELF NOG HANDMATIG SCHAKELEN?

Met het Harmony™ systeem wordt het rijden van uw e-bike nog comfortabeler. U kiest hoe snel u wilt trappen, en de technologie doet de rest. Zo zoeft u ongeacht wind of heuvels met een gelijkblijvende tred door het landschap. En na een stop heeft het Harmony systeem alvast een lagere versnelling ingeschakeld zodat u gemakkelijker weer op gang komt.

Of u kiest voor de volledig geïntegreerde Harmony H|Sync™ (Gruppe) oplossing, die kan worden gekoppeld aan de bestaande controle-eenheid van uw e-bike, zonder een extra schakelhendel op het stuur.

HET ZIT HEM IN DE NAAF

De NuVinci transmissietechnologie is revolutionair en zorgt voor een volledig nieuwe fietservaring. De speciale NuVinci Optimized naaf is voorzien van roterende kogels die de verhouding tussen de ingaande kracht (van de pedalen) en de uitgaande kracht (via de ketting van de fiets) oneindig kan variëren. Door aan de draaihendel op het stuur te draaien, kantelen de kogels op de horizontale assen waardoor de overbrengingsverhouding wijzigt en u overeenkomstig lichter of zwaarder gaat trappen. Daarmee behoren gerafelde versnellingskabels en onderhoud aan ratelende versnellingssystemen tot het verleden. Met de continu variabele NuVinci Optimized transmissie kunt u onbeperkt en traploos van de ene naar de andere overbrengingsverhouding schakelen, terwijl u tegelijkertijd probleemloos kunt blijven trappen!

SCHAKEL OVER OP COMFORT!

De uniek versnellingsnaven geven u de mogelijkheid om de overbrengingsverhouding tussen de pedalen en het achterwiel in een continue beweging te veranderen. U draait een klein beetje aan de draaischakelaar (C3, C8, C8s) op het stuur en de overbrengingsverhouding wordt traploos aangepast. Dit gaat altijd heel gemakkelijk en comfortabel waarbij het niet uitmaakt of u aan het freewheelen bent, de pedalen vol belast of dat u staat te wachten voor een stoplicht.

Daarnaast zijn de N360 en N330 vrijwel onderhoudsvrij omdat het een gesloten systeem is. Ze zijn bovendien ontworpen om het hogere koppel van een e-bike te kunnen verwerken en ze kunnen worden gecombineerd met een riemaandrijving.

U KUNT UZELF UITSCHAKELEN: HARMONY SCHAKELT NAMELIJK VOOR U.

Het Harmony (Gruppen) voegt nog een extra element van comfort toe aan de technologie van de continu variabele transmissie. Want Harmony is het (einzigartige) eerste volledig automatische, traploze schakelsysteem voor iedereen die zich geen zorgen meer wil maken over het schakelen. U stelt eenmaal de door u gewenste trapcadans in, en het systeem wordt zodanig automatisch aangestuurd dat u altijd even snel trapt, of u nu bergop of bergaf gaat. De overbrengingsverhouding staat altijd in de optimale stand, waardoor tevens de reikwijdte van uw e-bike-accu wordt vergroot.

U kunt kiezen: er is een kleine, zeer gemakkelijk te bedienen H3 Controller (of the Harmony 330 group set) waarbij u kunt kiezen uit drie voorgeprogrammeerde trapfrequenties (langzaam, gemiddeld, snel). Daarnaast is er de H8 Controller (of the Harmony 380 group set) waarmee u via een prachtig led-display zelf de trapcadans kunt instellen, waarbij het systeem natuurlijk traploos blijft werken. Als u toch liever zelf handmatig wilt schakelen, dan drukt u op een knop en schakelt het automatisch schakelsysteem uit.

Welke battery geeft u de juiste energie?

 • Het bepalen van de actieradius

  Hoe ver wilt u kunnen fietsen zonder uw batterij op te laden? Fietst u korte of lange afstanden?

  Bij het bepalen van de juiste actieradius moet u een aantal dingen in de gaten houden. Het aanschaffen van een hogere batterijcapaciteit geeft hogere kosten dan een lage batterijcapaciteit. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel u doorgaans fietst. Dit geeft tevens een langere levensduur. De batterij is beschermd door Votani’s management systeem met cel balanceer functie. Deze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende capaciteiten: 36V: 9Ah - 36V: 11Ah - 36V: 13Ah - 36V: 17Ah.

  Het bepalen van de juiste actieradius hangt af van een aantal factoren.

  • Zet u de ondersteuningsstand hoog, hoe lager de actieradius is
  • Fietst u op een slecht wegdek of in een heuvelachtig landschap, dan zal dit ten nadele zijn van de actieradius
  • Bij lage temperaturen kan de actieradius afnemen met 20 tot 30%
  • Gebruikt u graag een hoge versnelling, dan verbruikt u hierbij energie en ook dit gaat ten kosten van de actieradius
  • Ook lichaamsgewicht heeft invloed op de afstand
  • Controleer geregeld uw bandenpanning om de invloed te beperken.

  Voor advies en vragen kunt u altijd bij één van onze dealers terecht. Zij kunnen bepalen welke accu het beste bij u past.

"Fietsen van Votani,
Fijnere bestaan nie"

"Peter van Riemsdijk te Goirle"

 

“Het duwtje in de rug na het wegfietsen voelde als een verademing. Het gaf me een vertrouwd en krachtig gevoel.”

“Marlies van Doren”

Maak een proefrit

bij een dealer bij u in de buurt

Vind een dealer

bij u in de buurt

Sitemap | Copyright © 2017 - Webdesign en CMS door Mulberries Agency